Популярність японської кухні багато в чому пов’язана з образом здорової їжі.  Якщо позитивний ефект умебосі для здоров’я стане широко відомий, то ці сливи неодмінно придбають популярність в світі.

Ферментовані сливи умебосі в Японії люблять з давніх часів.  Майже всі батьки твердили дітям з дитячих років: «Їж, це корисно для здоров’я».

       

Особливість умебосі – «кислий» і «солоний» смак.

Причина кислоти умебосі – в лимонній кислоті.  Серед усіх фруктів умебосі мають найбільше зміст лимонної кислоти.  В одній невеликій сливі лимонної кислоти міститься стільки ж як в декількох лимонах.

Лимонна кислота має ефект:

– очищення крові, вона покращує кровоносну потік і підвищує імунітет, що перешкоджає появі простудних захворювань і грипу.

– визнаний її ефект для стримування активності бактерії хелікобактер пілорі, яка призводить до захворювання на гастрит, виразку і рак шлунка.

– вона сприятливо діє при відновленні сил під час втоми.

– активізує енергообмін в організмі і разом з цим розщеплює і виводить з організму молочну кислоту, яка і є причиною втоми.

– кислота умебосі стимулює слиновиділення. Слина не тільки збільшує апетит і має антибактеріальний ефект, але разом з нею також виділяється гормон молодості паротин, який володіє тим же складом, що слина немовляти.

– антисептичні властивості умебосі пов’язані з бензойною кислотою, що володіє антибактеріальним і бактеріостатичний ефектом, який перешкоджає розвитку цвілі і т.п.

Крім того, вказується на ефект щодо запобігання захворювання на діабет завдяки поліфенолам, що перешкоджають розвитку гіпертонії і атеросклерозу, а також дія, що стимулює всмоктування кальцію.

 Переваги для здоров’я:

  1. Для здоров’я серця. Умебоші (умебосі) містить корисні речовини, які запобігають розвитку серцевих захворювань, покращують стан коронарних судин. Ще в 2002 році, було озвучено дослідникам, що шкірка умебоші містить речовини, які позитивно впливають на серце.  Ці речовини, з назвою «baniku-ekisu” блокують процеси, що сприяють затвердінню артерій і втрати еластичності судин.  Таке затвердіння – часта причина хвороби серця, атеросклерозу.

 

  1. Антиоксидантний захист. Вживання здорової їжі, багатої свіжими фруктами і овочами, забезпечує організм природними антиоксидантами, відомі як фітохімічні речовини. Вчені впевнені, що антиоксиданти вкрай важливі для нашого здоров’я. Вони захищають нас від руйнівних процесів, викликаних вільними радикалами, знижують ризик захворювань, допомагають уповільнити процес старіння.  Дослідженями вдалося виділити 20 антиоксидантних сполук в умебосі, що володіють антиоксидантною здатністю.  Щоденний прийом, солоних плодів допоможе зміцнити здоров’я, дозволить рідше звертатися до лікарів.  Японці вірять в чудесні властивості умебосі, а тривалість їх життя, тому показник.

 

  1. Здоров’я порожнини роту. Згідно з останніми дослідженнями, плоди умебосі здатні зберегти здоров’я ясен. Дослідження, опубліковані в 2011 році, протестували речовини, виділені із солоних плодів, проти найпоширеніших бактерій в порожнині рота. Було виявлено, що умебосі надає протимікробну активність проти тестованих бактерій.  Особливу ефективність, речовини показали проти бактерії, що провокують запалення ясен – гінгівіт.

 

  1. Виразка шлунку. Найпоширеніша бактерія, що відповідає за виникнення виразки шлунка, є Helicobacter Pylori. Дослідження стверджують, що вживання великої кількості умебосі захищає організм людини від виразок шлунка.  Згідно з опублікованими статтями, плід містить речовини, які здатні пригнічувати бактерії H.pylori, тим самим, зменшувати запалення кишечника.

 

  1. Контроль ваги. Продукти, що містять клітковину, збільшують почуття ситості, завдяки чому бажання перекусити протягом дня шкідливими продуктами зменшується. Плоди, безумовно, підійдуть в якості ефективної закуски, особливо якщо вони використовуються, як заміна нездорової їжі, з високим вмістом калорій, що призводить до ожиріння та інших захворювань.

 

  1. Здоров’я травної системи. Вживання фруктів і овочів багатих на клітковину, таких як умебосі, допомагає поліпшити функцію травної системи, чинить серйозний вплив на загальний стан здоров’я. Плоди умебосі полегшують симптоми поганого травлення, включаючи диспепсію, здуття.  Корисна клітковина, виявлена ​​в фруктах, впливає позитивно при запорах.

7. Інші переваги .

– Японці вважають, що умебосі засіб для детоксу (очищення організму).

– Багато хто використовує фрукти, щоб знизити симптоми похмілля.

–  Фрукти вживають, як тонік для організму

 

Пропонуємо Вам наступні види продукції з комбу (ламінарії) і умебосі (Умє Кобутя):

Комбу

Комбутя 

Уме Кобутя

Поделиться: