Особливі властивості японського чаю

– Має високий вітамінний-мінеральний комплекс ⠀

– Є сильним антиоксидантом

– Блокує розвиток ракових клітин

– Підвищує захисні властивості імунітету

– Підвищує метаболізм, що сприяє посиленому спалюванню калорій

– Сприяє покращенню пам’яті

– Сприяє зняттю емоційного стресу

– Знижує рівень холестерину в крові

– Очищає організм від токсинів

– Зменшує ризик розвитку діабету

– Розріджує кров і знижує кров’яний тиск

– Зміцнює серцево-судинну систему

– Гальмує вікове старіння шкіри

– Підвищує працездатність і активність, без підвищення тиску і неприємною збудливості

– Запобігає появі каменів в нирках і жовчному міхурі.

– Протистоїть розвитку карієсу

– Допомагає в боротьбі з похміллям


Як пити чай маття

Межі температури для заварювання смачного маття – тип “Усутя”:
1. Влітку 70-80℃
      2. В зимку 75-85℃

Вгадати температуру можна в такий спосіб:
Кожне переливання  води в іншу посудину остуджує воду на 10 ℃.
Окріп з чайника (100 ℃) → переливаємо потрібну кількість води  в посудину (вже 90 ℃) → з посудини переливаємо в піалу з Маття (1,7-2 гр.) для збивання вінчиком (вже 80 ℃) →  збиваємо вінчиком до появи пінки (температура досягає 70-75 ℃) → готово.


Легка категорія маття «усутя» 1,7-2гр. (Це ½ кавової лож.) На 80мл.води- це чай для пиття.


Густий вид «Коїтя» – це майже «чайний крем» 4гр. (1 чай.лож.) На 50мл. води, починаючи з давніх часів – це ліки ченців і головний атрибут чайних церемоній різних шкіл.


В наші дні – це улюблений інгредієнт в холодних напоях, десертах, йогуртах і т.д. (Пропорція маття – за бажанням)

Поделиться: