Йод – життєво важливий для організму мікроелемент, відповідає за нормальне функціонування щитовидної залози, яка, в свою чергу, регулює ріст і обмін речовин.

Кожна людина щодня повинна вживати в їжу продукти, багаті їм.  Щоденна потреба в ньому у людей дорівнює 150 мкг.  Окремо варто сказати про вагітних і годуючих грудьми жінок, так як їх добова норма збільшується і становить 200 мкг.

Дефіцит йоду викликає:

– важкі захворювання, пов’язані не тільки з ендокринною, але і з імунною системою.

– втому, млявість, депресію

– підвищення рівня холестерину, і навіть пухлину щитовидної залози.

Є багато різних варіантів, які допоможуть вам наситити організм потрібною кількістю цього мікроелемента: печена картопля, журавлина, чорнослив, тріска, лобстер, консервований тунець, сушені водорості, молоко, натуральний йогурт, сіль.  Але найкращим його джерелом є морські водорості.

Корисні властивості ламінарії (комбу):

  • Пригнічують розмноження хвороботворних бактерій.
  • Допомагають налагодити роботу травної системи організму.
  • Ефективно виводить холестерин.
  • Це найбільш просте, натуральне і ефективний засіб лікування і профілактики хвороб щитовидної залози.
  • Вона підвищує кількість еритроцитів, як наслідок, гемоглобіну, тим самим, покращуючи склад крові людини.
  • Благотворно впливає на нервову систему, ефективно допомагаючи боротися зі стресами.
  • Ефективна при високому кров’яному тиску
  • Ламінарія займає перші місця в списку лужних продуктів.

Ламінарії (комбу) – джерело цілого комплексу макро- і мікроелементів:

– йод, залізо, магній, фосфор, калій, кальцій, цинк, бром, сірка, фосфор, азот, кобальт, марганець, натрій і т.д.),

– органічних речовин,

-вітамін А, В1, В2, В12, С, D,

– рослинної клітковини.

– ламінарія містить 23 амінокислоти (основний склад – аспарагінова, глютамінова, фолієва, пантотенова і аланін).

 

1.Ламінарія займає перші місця в списку лужних продуктів.

Її компоненти відрізняються в залежності від типу водоростей, але це приблизно 16% води, 7% білка, 1,5% жиру, 49% вуглеводів, 26,5% неорганічних речовин.  Коли неорганічні компоненти розчиняються у воді, їх сила перетворюється в лужному матеріал вищого розряду.  Тому тим, хто їсть багато м’яса і перероблених продуктів харчування, і чия кров більш схильна до кислотності, вживання порошку ламінарії може негайно нейтралізувати її.  Адже здорова кров здорового організму добре утримується (підтримується) при слабкій лужному середовищі.  Ось чому морську ламінарію називається «здоровою їжею».

2.Богата дієтичної клітковиною.

49% компонентів водоростей – вуглеводи, з яких 20% – це волокна (клітковина), а решта – альгінова кислота.  Справа в тому, що дана альгінова кислота відіграє досить важливу роль.  Вона допомагає перистальтиці кішківника  так, як клітковина рослин, а також ефективна для запобігання грубості шкіри, прищів і вугрів.  Ось чому її зазвичай називають дієтичним волокном.  Альгінова кислота може допомогти у виведенні шкідливих елементів з організму, таких як сіль, наприклад.  Будучи надзвичайно низькокалорійними, водорості містять багаті поживні речовини.  При вживанні ламінарії комбу, спостерігається відчуття швидкої наповнюваності шлунка, так як вона збільшується в об’ємі, поглинаючи вологу в шлунку.  Можна сказати, що це ідеальна дієтична їжа.

 3.Джерело йоду

У комбу міститься багато йоду (найважливішого елемента для життєдіяльності щитовидної залози).

Наприклад, в 100 г висушеної ламінарії міститься 180-380 мг йоду, 95% якого може абсорбувати і отримувати організм.  Оскільки людині потрібно всього близько 0,2 мг в день, досить з’їдати тільки трохи водоростей кожен день.

Дефіцит йоду може викликати розлад щитовидної залози.  Відомо, що щитовидна залоза відповідає за ріст, вироблення енергії та метаболізм в нашому організмі

4. Джерело кальцію

Для японців кальцій є одним з харчових інгредієнтів, який в дефіциті і дуже важко поповнювати.

Недолік кальцію є причиною остеопорозу.  Кажуть, що необхідну кількість нормального кальцію становить близько 600 мг для дорослих.  Це 3 пакети молока.  Серед морських водоростей найбільша частина кальцію міститься у водоростях «hosome kombu» (1200 мг в 100 г).

 5.Зниження артеріального тиску

Відомо, що ламінарія містить ряд компонентів, таких як калій, йод, кальцій, вітаміни А. У недавніх дослідженнях там виявлені спеціальні амінокислоти, звані ламініну, які знижують кров’яний тиск.  Тобто, було ще раз доведено, що ламінарія комбу «ефективна при високому кров’яному тиску».  Навіть існує патент під назвою «спосіб отримання агента для лікування високого артеріального тиску з ламінарії та інших морських водоростей».  Існує також наукова робота про те, що як раз ламінін з водоростей, відповідає за структурну формулу цього методу.  Слід зазначити також непрямі ефекти ламінарії комбу, такі як профілактика запорів, запобігання окислення крові і придушення процесів ожиріння.

 6.Джерело краси

Уже відомо, що йод є компонентом, що містяться у великій кількості в морських водоростях, який значно впливає на розвиток зростання кістки, метаболізм клітин.  Під час фази зростання нестача йоду зустрічається, зокрема, у жінок.  Кажуть, що блиск чорного волосся і шкіра японських жінок є кращими в світі.  Цим пояснюється зв’язок з гарною функцією щитовидної залози шляхом секреції нормального гормону.  Багато йоду, що міститься у водоростях, служить гарній шкірі і впливає на гормони.  Крім того, наявність мінералів і вітамін, сприяють продукуванню ферменту і білка, а велика кількість заліза покращує колір шкіри.  Ці поживні речовини дають ефект позбавлення від зморшок, зволожують і роблять шкіру блискучою.  Недарма ламінарія комбу була високо оцінена як прекрасний косметичний продукт. Маски з морської капусти, обгортання листям ламінарії сприяють значному поліпшенню стану шкіри

Морські водорості “комбу” (ламінарія), стали основою для виробництва напою «Комбутя» (чаю з пудри комбу).  Смак «умамі», притаманний цій ламінарії, надає стравам характерну особливість і неповторність, має злегка солонуватий смак з ароматом моря.

Комбутя (яп. 昆布 茶 чай з комбу) – це дуже знайомий в повсякденному житті японців напій з морської сушеної водорості у вигляді 100% натурального порошку, який також широко використовується в якості зручної приправи до різноманітних страв японської та європейської кухні.  Багате джерело йоду, амінокислот і харчових волокон.  Глутамінова кислота, що міститься в комбу, є підсилювачем п’ятого смаку “умамі”.  Цей прихований смак надає стравам характерну особливість і неповторність.

Комбутя, настільки багатий незамінними для організму мікроелементами, що складно уявити, чи є подібний еліксир, який забезпечив би організм широким спектром основних речовин необхідних для здоров’я.

 

Пропонуємо Вам наступні види продукції з Комбу (ламінарії):

Комбу   

Комбутя 

Уме Кобутя 

 

Поделиться: