В кулінарії рослина коньяку використовується в основному в східній кухні.  Так, з його бульб отримують борошно, яка відома під назвою «Конжак» або «коньяк».  Сам корінь більше нагадує величезну буряк, його можна вживати також у сирому вигляді.  Для продажу рослина вирощують в екологічно чистій місцевості Індонезії або Японії.

В азіатських країнах рослина конняку так само популярно, як і рис.

У Південній Кореї бульби коньяку вживають так само широко, як у нас картопля.  В Японії їх використовують для приготування кондитерських напівфабрикатів, які продають в кожному магазині.  Коренеплоди очищають від шкірки, миють, сушать, перемелюють на борошно.  Борошно є натуральною харчовою добавкою, її застосовують як загусник Е425.  Борошно конняку відмінно підходить для приготування хліба, локшини, млинців, випічки.

Також рослину використовують для отримання камеді, ця речовина вважається хорошим желеутворювачі нарівні з агар-агаром.  Желеподібна речовина отримують з кореневища рослини, воно може бути різного відтінку: бурого, молочно-білого, прозорого.  Її желюючий властивості використовуються в створенні корисних солодощів різного роду: пастили, мармеладу, желе, зефіру.  Як загусник вона підходить не тільки для солодких страв, адже борошно Конжак абсолютно позбавлена ​​смаку, не має кольору і запаху.  Варто зауважити також економічність даного продукту: його витрата в 15 разів менше, ніж, наприклад, витрата крохмалю.  В Японії великою популярністю користується желе з конняку, воно дієтичне і смачне.

 Користь коньяку давно відома азіатській медицині.  Корисні властивості коньяку обумовлені його складом.

Борошно Конжак з бульби коньяку містить:

– 100% клітковину, яка так потрібна нашому організму і воду

– 0 калорій, при цьому вона добре насичує організм, залишаючи відчуття легкості.

 

Клітковина, якої багато в цій рослині, знижує:

– ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

– рівень холестерину,

– регулює роботу шлунка, покращує травлення

– очищає кишечник, нормалізує стілець

– знижує артеріальний тиск

– покращує травлення.

 

Так як продукт не містить вуглеводів, крохмалю, глютену, цукру, жиру, він вважається дуже легким і дієтичним і: підходить для людей

– страждають на діабет

– тих, хто прагне схуднути

– хто підтримує гарну фізичну форму

Справа в тому, що на перетравлення їжі, багатої на клітковину, організм витрачає більше енергії, ніж зазвичай.  Потрапляючи в шлунок, вона збільшується в об’ємі і сприяє швидкому насиченню.  Таким чином, людина втрачає до 150 кілокалорій в день, практично не змінюючи свій спосіб життя (це стільки ж, скільки витрачається під час 20 хвилинної пробіжки).

Борошно конняку входить в найвідоміші дієти.  Наприклад, доктор Дюка рекомендує включати її в свій раціон, починаючи з етапу Атака, вживати її можна в будь-якій кількості.  З метою притуплення почуття голоду слід приготувати суміш з 1 г борошна і 1 ст.  л.  води і випити за 30 хвилин до їди.  Борошно вбирає в себе води в 200 (!) Разів більше своєї ваги.  Так, зроблена з неї локшина шіратакі містить всього 4% борошна і 96% води.

 Шіратакі – з японської мови це слово перекладається як «білий водоспад».

Шіратакі відома також як дієтичний замінник локшини.  З неї можна приготувати спагетті, рис, фетуччіне, капелліні, пенне.

Вона нагадує італійську пасту з однією відмінністю: вона не містить калорій і дає природне відчуття ситості.

Так як вона не володіє вираженим смаком і ароматом локшину шіратакі можна змішувати з абсолютно різними продуктами, наприклад, з соусом, фаршем, поєднувати з сиром тофу, соєвим соусом, оливковою олією, болгарським перцем, морквою, зеленню, морепродуктами.  Локшину часто можна побачити в складі салатів, холодних закусок, перших страв.  Також її готують з куркою, рибою, сирами.  Наприклад, можна приготувати низькокалорійне блюдо – локшину шіратакі з тріскою і овочами.  Таке блюдо буде містити в рази менше калорій, ніж, наприклад, звичайні макарони.

Локшину для початку промивають холодною водою, далі її розгортають, використовуючи вилку, і заливають окропом, залишають на хвилину, а потім зливають воду.Шіратакі часто продають плаваючою у воді і зав’язаною вузликом.  У такому вигляді її прийнято додавати в набе і Оден – традиційні страви азіатської кухні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набе вважається зимовим блюдом, його готують в киплячій каструлі.  Цей термін означає будь-яку страву, приготовану з самих різних інгредієнтів, але обов’язково в традиційній японській каструлі.  Гарячу юшку в каструлі готують прямо перед гостями на святковому столі, використовуючи переносну газовий пальник.  Гості також беруть безпосередню участь в приготуванні цієї страви, ласують приготованим набе із загальної каструлі.

Оден також є зимовий традиційне японське блюдо.  Оден складається з таких інгредієнтів: варені яйця, дайкон (китайська редька), конняку і рибні котлетки, тушковані в бульйоні даси.

 Шкода рослини коньяку (конняку) і протипоказання

Шкоди організму продукт може завдати при індивідуальній непереносимості.  Відсутність шкідливих хімічних добавок робить коньяку безпечним і гіпоалергенним, однак у зв’язку з особливостями самоє рослини не рекомендується вживати його людям з низькою вагою, а також людям, які страждають від відсутності апетиту.

Пропонуємо Вашій увазі продукцію з конняку, представлену в нашому магазині: Продукти з конняку (для здорового харчування)

Поделиться: